WebApp is not showing mail content - apache2 seg fault



  • Hello,

    I have a bigger challenge, in webapp I cannot see the message body anymore.
    E-Mails are also not delivered via Z-Push anymore.

    I did an update to
    WebApp: 3.4.0.668-470.1
    Kopano Core: 8.4.0-596
    Z-Push: 2.3.6

    Apache version is 2.4.25

    In apache I am getting [core:notice] [pid 16060] AH00052: child pid 16124 exit signal Segmentation fault (11)

    for me, it looks like php-mapi is not working anymore, can you please help.

    I also did a full re-install of my ubuntu 16.04 AMD64 server.
    Everything works fine and without issue until I install webapp, then seg fault is comming…

    Thanks

    Ihon


  • Kopano

    I would say this is data related. Could you let apache write the core dump to disk and send it to support (at) kopano.com?

    You can create a core dump as described here: https://serverfault.com/a/470410
    Please inform the exact version & build numbers you are using.

    Cheers,
    Sebastian



  • I’ll send the coredump later today.
    I am quite sure, it is not data related as it affects z-push as well.

    Even when I install Ubuntu, kopano core then z-push I get the seg fault.

    Thanks,

    Ihon



  • Core Dump sent, details and build numbers are attached in the mail.

    Thanks

    Ihon



  • Hello,

    I got the same error with version 3.4.0.670-471.1
    AH00051: child pid 7516 exit signal Segmentation fault (11), possible coredump in /etc/apache2

    Please fix it as soon as possible.

    It is not possible to open mails.
    Active-Sync (z-push) is also not working.

    Regards
    schmidt



  • @schmidt said in WebApp is not showing mail content - apache2 seg fault:

    Please fix it as soon as possible.

    Hi @schmidt,
    rolling back to core-8.4.0~553 might be the faster fix:

    Delete the latest row in table “versions” of your kopano-db before starting the downgraded kopano-server and you’re done.

    mysql -hlocalhost -ukopanouser -Dkopano-dbname
    
    DELETE from versions WHERE databaserevision=66 AND revision=596;
    QUIT
    

    ++umgfoin.



  • Where to download?
    I do not have the old version anymore and in the comunity edition only a newer one is available.
    It would be really cool if kopano could provide the old one until this issue is fixed :-)

    Regards,

    Ihon



  • Short info, webapp-3.4.0.670_471-Ubuntu_16.04-all and core-8.4.0~636_135.1-Ubuntu_16.04-amd64 do not fix the issue

    Thanks,

    Ihon


  • Kopano

    Hello community,

    Thank you for reporting the issue.

    We were also able to reproduce it on our test systems and have created a fix in version 8.4.0-644.

    Please upgrade your systems to this version (it’s just been published to the community) and let us know if the problem has been resolved.

    Kind regards,

    Joost



  • Hi Joost,

    thank you!
    It is working again :-)

    Thank you all

    Ihon


Log in to reply
 

Looks like your connection to Kopano Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.