Webapp don't display user store in Multi-tenancy



  • Hello Guys, i need your help …

    it’s a new server install.
    I try to configure Webapp with multi-tenancy mode, but when i a user connect in Webapp with login form "user@domain.org" it work fine, but in the Webapp interface i see in left panel "user@domain.org", but i see nothing for sub-folder ‘Inbox’, ‘Drafts’, ‘Outbox’, ‘Deleted Items’, …
    When i click on user store in left panel, Webapp display a box with this message "Not enough permissions to open this store, do you want to remove it from the hierarchy ?"
    Or when i try to send a e-mail i have this error “Unknown MAPI Error: MAPI_E_STORE_FULL”.

    When i display information for this user by kopano-admin --detail :

    kopano-admin --details franckxxxxxx@DOMAIN.FR
    Username:		franckxxxxx@DOMAIN.FR
    Fullname:		Franck xxxxx
    Emailaddress:		franckxxxxxx@domain.fr
    Active:			yes
    Administrator:		no
    Address book:		Visible
    Auto-accept meeting req:no
    Out Of Office:          disabled
    Last logon:		17/07/2017 12:09:10
    Last logoff:		17/07/2017 12:09:10
    Mapped properties:
    	0x8C6D0102			48 bytes	
    	PR_BUSINESS_TELEPHONE_NUMBER	0000	
    	PR_SURNAME			XXXXXXXXX	
    	PR_EC_ENABLED_FEATURES		imap; mobile; outlook	
    	PR_EC_DISABLED_FEATURES		pop3	
    Current user store quota settings:
     Quota overrides:	yes
     Warning level:		0.00 MB
     Soft level:		0.00 MB
     Hard level:		0.00 MB
    Current store size:	0.00 MB
    Groups (1):
    	Everyone
    

    And i can login in store with MAPI with telner command lines :

    root@mailz2:/etc/kopano/webapp# telnet 127.0.0.1 143
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to 127.0.0.1.
    Escape character is '^]'.
    * OK [CAPABILITY IMAP4rev1 LITERAL+ AUTH=PLAIN] IMAP gateway ready
    . LOGIN franckxxxxx@domain.fr PASSWD
    . OK [CAPABILITY IMAP4rev1 LITERAL+ CHILDREN XAOL-OPTION NAMESPACE QUOTA IDLE] LOGIN completed
    . LIST "" "*"
    * LIST (\Noselect \HasChildren) "/" "Public folders"
    * LIST (\HasNoChildren) "/" "&AMk-l&AOk-ments supprim&AOk-s"
    * LIST (\HasNoChildren) "/" "&AMk-l&AOk-ments envoy&AOk-s"
    * LIST (\HasNoChildren) "/" "Courrier ind&AOk-sirable"
    * LIST (\HasNoChildren) "/" "Brouillons"
    * LIST (\HasNoChildren) "/" "INBOX"
    * LIST (\HasNoChildren) "/" "Bo&AO4-te d'envoi"
    . OK LIST completed
    

    My kopano-server (server.cfg) is configured with LDAP for multi-tenancy. And when i list my company, all is good.

    Software version :
    OS : Linux Ubuntu 16.04
    Kopano core : 8.4.0
    Webapp : 3.4.0.758_514

    Do you any suggestions ?

    Thanks.

    Franck


  • Kopano

    Hi @fgoirand ,

    sounds a bit like the store wasn’t properly created. can you unhook the store from the user and then create a new store for your user?



  • Hi @fbartels

    Your a the Winner, thank you. You save my day.
    For all people my commands for solve :

    # kopano-admin --unhook-store franckxxxxxx@domain.fr
    Store unhooked. Store guid is B1D053D778EE42A28FEE29867735C72B
    # kopano-admin --remove-store B1D053D778EE42A28FEE29867735C72B
    # kopano-admin --create-store franckxxxxxx@domain.fr
    

    I don’t understand why the first time store don’t working…

    Thanks

    Franck


Log in to reply
 

Looks like your connection to Kopano Community Forum was lost, please wait while we try to reconnect.