Missing FRom-Field on IOS with z-push, kopano, ActiveDirectory

We are testing Kopano-Server with LDAP / ActiveDirectory. It works all fine.
We now configured z-push and it also works fine with our iPhones.
But now we have one problem:
In my mailbox are emails from a User of my company (ActiveDirectory) that doesn’t exist anymore in our Active Directory because he left the company. In Kopano Webapp/Deskapp I can open the Mails without problem. On my iPhone all mail from this user have now no “from” field filled out. In the z-push-log i see the following message:

24/08/2017 11:21:02 [ 1043] [WARN] [XXX] SyncObject->Check(): object from type SyncMail: parameter ‘from’ contains an invalid email address ‘“Spam” <>’. Address is removed.

Is this an error or is there a reason for this behavior?

Hi @ekpack ,

which version of Kopano and z-push are you using?

We are using Kopano 8.3.1.41 (Fileversion 41) and z-push 2.3.4

We have the same problems with the receipients in the mails.

24/08/2017 13:54:42 [ 2804] [WARN] [XXX] /usr/share/z-push/src/backend/kopano/mapiprovider.php:2168 mapi_zarafa_getuser_by_name(): Unable to resolve the user: 8004010F (2)
24/08/2017 13:54:42 [ 2804] [WARN] [XXX] SyncObject->Check(): object from type SyncMail: parameter 'to' contains an invalid email address '"XXX" <>'. Address is removed.

@ekpack said in Missing FRom-Field on IOS with z-push, kopano, ActiveDirectory:

We are using Kopano 8.3.1.41 (Fileversion 41) and z-push 2.3.4

you should update to the latest version. this was fixed in 2.3.6

https://jira.z-hub.io/browse/ZP-1178

Updating Kopano Core of course also does not hurt. here the latest version is 8.3.3.

I updated z-push to version 2.3.7 but still the same error:

usr/share/z-push/backend/kopano/mapiprovider.php:2181 mapi_zarafa_getuser_by_name(): Unable to resolve the user: 8004010F (2)

25/08/2017 13:20:06 [60808] [WARN] [XXX] SyncObject->Check(): object from type SyncMail: parameter 'from' contains an invalid email address '"SPAM" <>'. Address is removed.

Hi ekpack,

this message appears for a malformed from field like “SPAM” <>. It’s not a valid email address.

Was the initial issue of the from field not appearing on your devices solved? Remember that once you synced emails they won’t change on the device, so you have to either resync using z-push-admin or re-create the account on the phone after you updated to Z-Push 2.3.7.

Manfred

The initial issue was the same. No, it’s not resolved. I deleted the account on the iphone and recreated it. Still the same problem. I think the message “It’s not a valid email address” appears, because of the error “Unable to resolve the user…”. because it doesn 't exist anymore in the Active Directory.
Here i have an Screenshot how the message looks in the DeskApp.

0_1503661228955_screenshot.8.png

Here a screenshot of the same message on the iphone:

0_1503661543252_IMG_0005.PNG.png

Hi ekpack,

I was able to reproduce this behaviour and created a JIRA issue: https://jira.z-hub.io/browse/ZP-1280. The fix should be in Z-Push 2.3.8 (beta2 planned for the 30.08 and final for 13.09).

Manfred

Thank you for the quick reaction!