New installation, problems sending from phone



  • Hi everyone,

    just re-installed and moved away from my old zarafa install.

    Debian 10.3 and Kopano 8.7 (stable from debian repo’s).

    For now I have it set up with physical usernames on the server and am happy testing away. Postfix nicely sends and receives the emails for me and all works fine in the webapp.

    Now I tried replying from my phone (setup as exchange server), enabled IMAP per user, but no joy. The gateway log displayes:

    Tue Feb 11 13:40:50 2020: [kopano-gateway|T775] [=======] Starting kopano-gateway version 8.7.0 (pid 775 uid 0)
    Tue Feb 11 13:40:50 2020: [kopano-gateway|T775] [=======] Starting kopano-gateway version 8.7.0 (pid 775 uid 125)
    Tue Feb 11 13:44:15 2020: [ZGateway IMAP|T1820] [error  ] Could not open data of message attachment 0: no access (80070005)
    Tue Feb 11 13:44:15 2020: [ZGateway IMAP|T1820] [warning] K-1580: IMToInet (user "seabird" folder "INBOX" message 61): no access (80070005)
    Tue Feb 11 13:44:15 2020: [ZGateway IMAP|T1820] [warning] {?} Error fetching mail
    
    

    What am I missing?


  • Kopano

    Hi @seabird,

    how did you configure your phone? Did you install Z-Push?

    Manfred



  • Z-push is installed and I set the backend to Kopano.

        // the backend data provider
        define('BACKEND_PROVIDER', 'BackendKopano');
    

    My phone I set up (similar to zarafa):
    Exchange server
    domain etc
    for now unsecure for testing.

    Once I got it working will start with certificates



  • FatalMisconfigurationException: Backend provider 'BackendKopano' can not be loaded. Check configuration!
    

    Guess that doesnt work



  • @seabird said in New installation, problems sending from phone:

    FatalMisconfigurationException: Backend provider 'BackendKopano' can not be loaded. Check configuration!
    

    Guess that doesnt work

    Silly me, forgot to install the z-push-backend options


  • Kopano

    Hi @seabird,

    @seabird said in New installation, problems sending from phone:

    Silly me, forgot to install the z-push-backend options

    does it mean that sending email from the phone works now?

    Manfred


Log in to reply