Outlook 2016 (office 365) problems



  • Hi everyone,

    Does anayone has any problems using outlook 2016 with kopano plugin. My setup is now verry slow and never reaches the 100 % with downloading from the server.

    I have all latest versions. office 2016 up to date and kopano 32 bit version 2.0.333



  • Hi @ckruijntjens

    I am using latest Outlook Office 365 and sync is working (however, the initial sync with thousands of objects was a little bit problematic). How many mails/contacts/notes/… are stored in your mailbox? You can check the sync state of all your devices with z-push-admin -a list -u user. It is also possible to trigger a full resync with z-push-admin. You can also try to the delete the account in Outlook (or delete the .ost) and recreate it (helped for my initial sync).



  • hi @ashceryth

    in my zpush log i have the following

    Mobile loop detected! Messages sent to the mobile will be restricted to 1 items in order to identify the conflict

    how can i see what item is the problem an resolve it



  • This page describes the issue:
    https://wiki.z-hub.io/display/ZP/Loop+detection



  • Do you see errors in the Attention needed line for the Outlook device when issuing z-push-admin -a list -u user?



  • hi no. i tested some further and i have this with all users. (outlook 2016).

    this is the message:

    03/01/2019 23:01:06 [16491] [ERROR] [chris] Please check your logs for this PID and errors like PHP-Fatals or Apache segmentation faults and report your results to the Z-Push dev team.
    03/01/2019 23:01:07 [16491] [WARN] [chris] KopanoBackend->openMessageStore(‘SYSTEM’): No store found for this user
    03/01/2019 23:01:07 [16491] [WARN] [chris] DeviceManager->GetAdditionalUserSyncFolders(): setup for store ‘SYSTEM’ failed. Unable to search for KOE GAB folder.
    03/01/2019 23:06:49 [16494] [ERROR] [marcel] ZPushAdmin::AdditionalFolderList(): state for device ‘476ae2e57de04134ab8930f7d1d816ef’ of user ‘marcel’ can not be found
    03/01/2019 23:06:49 [16479] [ERROR] [marcel] LoopDetection->ProcessLoopDetectionPreviousConnectionFailed(): Command ‘FolderSync’ at 03/01/2019 23:06:49 with pid ‘16478’ terminated unexpectedly or is still running.
    03/01/2019 23:06:49 [16479] [ERROR] [marcel] Please check your logs for this PID and errors like PHP-Fatals or Apache segmentation faults and report your results to the Z-Push dev team.



  • 03/01/2019 23:32:49 [16791] [WARN] [chris] /usr/share/z-push/backend/kopano/kopano.php:168 mapi_logon_zarafa(): Unable to setup service for provider (2)


  • Kopano

    Hi ckruijntjens,

    the log you’ve posted is not enough to identify the issue. WBXML log would be more helpful.

    Which KC and Z-Push versions are you using? Did you update any of them recently? Are you able to login into webapp?

    Did you check apache logs for errors?

    Manfred



  • @Manfred

    0_1546645947976_3a274789-b8e3-48a3-b35c-3f7677a9aa40-image.png

    WBXML is enabled. no errors found on apache site or php-fpm. i see this on my z-push system. could this be the problem. (iphone is syncing ok)

    05/01/2019 00:38:57 [ 4362] [ERROR] [chris] Please check your logs for this PID and errors like PHP-Fatals or Apache segmentation faults and report your results to the Z-Push dev team.
    05/01/2019 00:43:48 [ 5160] [WARN] [chris] ImportChangesICS->lazyLoadConflicts(): conflict detection abandoned as there are too many (205) changes to be exported.
    05/01/2019 00:48:35 [ 5157] [WARN] [chris] KopanoBackend->openMessageStore('SYSTEM'): No store found for this user
    05/01/2019 00:48:35 [ 5157] [WARN] [chris] DeviceManager->GetAdditionalUserSyncFolders(): setup for store 'SYSTEM' failed. Unable to search for KOE GAB folder.
    05/01/2019 00:48:35 [ 4108] [WARN] [chris] ImportChangesICS->lazyLoadConflicts(): conflict detection abandoned as there are too many (205) changes to be exported.
    05/01/2019 00:38:57 [ 4362] [ERROR] [chris] Please check your logs for this PID and errors like PHP-Fatals or Apache segmentation faults and report your results to the Z-Push dev team.
    05/01/2019 00:43:48 [ 5160] [WARN] [chris] ImportChangesICS->lazyLoadConflicts(): conflict detection abandoned as there are too many (205) changes to be exported.
    05/01/2019 00:48:35 [ 5157] [WARN] [chris] KopanoBackend->openMessageStore('SYSTEM'): No store found for this user
    05/01/2019 00:48:35 [ 5157] [WARN] [chris] DeviceManager->GetAdditionalUserSyncFolders(): setup for store 'SYSTEM' failed. Unable to search for KOE GAB folder.
    05/01/2019 00:48:35 [ 4108] [WARN] [chris] ImportChangesICS->lazyLoadConflicts(): conflict detection abandoned as there are too many (205) changes to be exported.
    
    

  • Kopano

    Hi ckruijntjens,

    the log you’ve posted is not helpful. Those are error/warn messages from various requests. More information regarding debugging is available here: https://wiki.z-hub.io/display/ZP/Debugging .

    Manfred



  • Hi @Manfred

    this is from my z-push log


  • Kopano

    Hi ckruijntjens,

    It looks like there are some messages Outlook is not able to process and syncs them over and over again causing loop detection to kick. Unfortunately there’s no simple response or a pattern to follow how to identify such items. You have to search the log for such broken items and check if you see something obviously wrong and then fix them or exclude them from sync. Some times it helps just to open such an item in webapp and save it.
    One example would be ziektemeldingen contact. It doesn’t have a last name. I don’t know if that’s causing Outlook to not process this item, but it might be.
    Search the log for “potential broken” and you’ll find another items which end up in loop. Or run z-push-admin -u user -d deviceid which will also list ignored items.

    Manfred



  • @Manfred

    Hi Manfred. the strange thing is that it happens with all users.


  • Kopano

    Hi ckruijntjens,

    in my experience Outlook (every version) over ActiveSync breaks very easy causing loops or not syncing at all, so it’s not really surprising that almost everyone using such a setup sooner or later runs into some issues. Unfortunately it’s also not something we can easy fix in Z-Push or KOE as they are Outlook problems.

    Manfred



  • @Manfred

    hi manfred just tested some more. if i use outlook 365 with latest kopano plugin syncing wont work.

    if i use outlook 2016 with latest kopano plugin all my mail is synced within 10 minutes

    this has defefinitly something to do with the office versions. maybe this is something you wanna know.



  • @Manfred

    i Got a question. i tested some more. If i use Outlook and point to my internal ip (z-push machine) everthing gets synced with no problems and verry fast to.

    If i dont point to my internal ip and my z-push resolves to my public ip address it takes verry long and sync breaks. however if i use my mobile phone (Iphone) it synces ok. (with public ip)

    If i am on an other location and let my outlook sync from there it also breaks the sync.

    What could be the problem as it works perfect if i point to my internal ip address when i am at home. The problems start when i am gone and it resolves to my public ip address.


  • Kopano

    Hi ckruijntjens,

    maybe it’s something like this: https://forum.kopano.io/topic/2094/one-device-account-stops-syncing-ping/4

    Manfred



  • @Manfred

    Hi Manfred i am afraid not. Because on my mobile it is working as expected. i am referring to my pc (outlook 2016) there is where things go wrong if i am outside of my home network. When i am at home and i tell my machines hostfile the internal ip of zpush like this:

    mail.domain.nl 192.168.x.x the all syncs ok and fast to. When i am outside my home network and i remove the mail.domain.nl 192.168.x.x from the host file it works but sync breaks eventualy or becomes verry slow.


  • Kopano

    Hi ckruijntjens,
    @ckruijntjens said in Outlook 2016 (office 365) problems:

    @Manfred

    Hi Manfred i am afraid not. Because on my mobile it is working as expected. i am referring to my pc (outlook 2016) there is where things go wrong if i am outside of my home network. When i am at home and i tell my machines hostfile the internal ip of zpush like this:

    mail.domain.nl 192.168.x.x the all syncs ok and fast to. When i am outside my home network and i remove the mail.domain.nl 192.168.x.x from the host file it works but sync breaks eventualy or becomes verry slow.

    mail.domain.nl still can resolve to something like x.x.x.0, can’t it?

    Manfred



  • @Manfred

    Hi manfred. It does not resolve to a x.x.x.0 adress. ithink there is something else going on. however i can not find it.


Log in to reply