Testing Kopano on UCS4.2 RC1 error with kopano-search



  • Hi
    I’m testing the new UCS 4.2 RC1 and got the following error on starting kopano-search:

    2017-03-31 12:46:45,119 - search - ERROR - Traceback (most recent call last):
      File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/kopano/__init__.py", line 4326, in log_exc
        try: yield
      File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/kopano/__init__.py", line 4663, in start
        _daemonize(self.main, options=self.options, log=self.log, config=self.config, service=self)
      File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/kopano/__init__.py", line 4163, in _daemonize
        _daemon_helper(func, service, log)
      File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/kopano/__init__.py", line 4109, in _daemon_helper
        func()
      File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/kopano_search/__init__.py", line 276, in main
        self.plugin = __import__('plugin_%s' % self.config['search_engine']).Plugin(index_path, self.log)
      File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/kopano_search/plugin_xapian.py", line 7, in <module>
        import xapian
      File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/xapian/__init__.py", line 43, in <module>
        _xapian = swig_import_helper()
      File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/xapian/__init__.py", line 39, in swig_import_helper
        _mod = imp.load_module('_xapian', fp, pathname, description)
    ImportError: /usr/lib/python2.7/dist-packages/xapian/_xapian.so: invalid ELF header
    

    Has anyone a hint for this error for me ?

    rg

    Christian


  • Kopano

    Hello @externa1 ,

    can you execute $ dpkg -l | grep python-xapian?

    On my 4.2 testsystem I have 1.2.19-2 and can start kopano-search without problems.



  • @fbartels said in Testing Kopano on UCS4.2 RC1 error with kopano-search:

    dpkg -l | grep python-xapian

    Hi Felix,

    Its the same version here
    root@ucs42:~# dpkg -l | grep python-xapian
    ii python-xapian 1.2.19-2 amd64 Xapian search engine interface for Python
    root@ucs42:~#

    I’ll try to remove and reinstall kopano-core and see if the error stays the same

    rg

    Christian



  • @fbartels

    Ok after removing z-push webapp core and reinstalling them search works as expected,

    rg
    Christian


Log in to reply